logo

Potravinová intolerance

Jak může být biorezonance užitečná při identifikaci potravinové intolerance

Hodně záleží na tom, co dáváme do svého těla. Je již všeobecně známo, že potřebujeme dostatečný přísun denních živin, které lze získat konzumací velkého množství čerstvých celistvých potravin, jako je zelenina, ovoce, ryby, maso atd. Je také známo, že nezdravá strava, která se skládá z rafinovaných cukrů, stejně jako špatných tuků a rafinovaných olejů, přispívá ke špatnému zdraví a rozvoji chronických onemocnění. Pak je tu také skutečnost, že imunitní systém lidského těla může při konzumaci určitých potravin přehnaně reagovat, což způsobuje alergickou reakci na potravinu – to je známé jako potravinová alergie.

Jeden méně známý fakt, který lidé často neberou v úvahu nebo se jím nezabývají, je potravinová intolerance. Mnoho lidí považuje potravinové alergie a intolerance za velmi podobné. Toto však není pravdivé tvrzení. Zatímco některé příznaky mohou být podobné, je důležité si uvědomit, že potravinová intolerance se od alergií liší.

Důležitá fakta o potravinové intoleranci

Podle Medical News Today je jedním z nejdůležitějších faktů, které je třeba vědět o rozdílu mezi potravinovými alergiemi a potravinovou intolerancí, skutečnost, že intoleranci obvykle trvá déle, než se projeví příznaky, zatímco alergie spíše způsobuje okamžitou reakci na určité druhy potravin. Kromě toho je také důležité vzít na vědomí skutečnost, že imunitní systém se podílí na alergické reakci na potraviny – když jsou určité potraviny konzumovány, imunitní systém reaguje přehnaně a vyvolává reakci. Když se však objeví potravinová intolerance, imunitní systém se neúčastní reakce způsobené konzumovanými potravinami.

News Medical Life Sciences vysvětlují, že se mohou vyskytnout různé typy potravinových intolerancí, z nichž každá je kategorizována podle toho, proč se u člověka může potýkat s konkrétní nesnášenlivostí určitých druhů potravin, které konzumují. Jeden zvláště běžný typ nesnášenlivosti se nazývá funkční intolerance. Není to způsobeno problémy s trávicím systémem člověka, ale spíše nedostatkem určitých enzymů, které jsou potřebné ke zpracování určitých druhů potravin. Transportní defekty, které se týkají defektu v transportovaných molekulách lidského těla, mohou také vést k potravinové intoleranci. Existují i další příčiny potravinové intolerance, jako jsou chronické infekce v orgánech, které se nacházejí v trávicím traktu, idiosynkratické intolerance a samozřejmě problémy se samotným trávicím systémem, které tělu ztěžují zpracování určitých druhy potravin.

Příznaky potravinové intolerance

Existují různé typy příznaků, které se mohou objevit, když má člověk potravinovou intoleranci. Příznaky mají tendenci se lišit od jedné osoby k druhé. Některé příznaky:

  • Trávicí problémy, jako je syndrom dráždivého mísy (IBS), nadýmání, opakující se průjmy nebo zácpa
  • Kožní potíže, jako je ekzém, vyrážka a suchost
  • Problémy se sliznicemi, jako je ucpání dutin
  • Problémy s ušima
  • Děti s trávicími problémy, hyperaktivitou, astmatem, ekzémy, potížemi s koncentrací
  • Nevysvětlitelná únava, pocit, že něco "není úplně v pořádku"
  • Problémy se štítnou žlázou
  • Záněty v těle

Biorezonance a potravinová intolerance

Nebyly identifikovány ani stanoveny žádné lékařské testy, které by poskytly přesný přehled o konkrétních typech potravin, na které může mít člověk nesnášenlivost. Pacientům se obvykle doporučuje, aby pečlivě sledovali příjem potravy v poznámkovém bloku a zaznamenali jakékoli příznaky, které mohou po konzumaci jakéhokoli druhu jídla zaznamenat. To by jim pak poskytlo přehled o potravinách, na které mohou mít intoleranci. Bohužel taková metoda testování potravinových intolerancí vyžaduje čas a nemusí být příliš přesná.

Biorezonanční terapie však nabízí účinnější a přesnější metodu testování potravinových intolerancí. Zařízení SENSITIV IMAGO se používá k odesílání předem naprogramovaných elektromagnetických signálů do těla pacienta – tyto signály pak testují, jak tělo reaguje na elektromagnetické vlny, které odpovídají určitým typům potravin. Výsledky jsou pak schopny pacientovi nabídnout přehled o tom, které potraviny jeho tělo netoleruje a které potraviny mohou být lepší volbou.

Závěr

Potravinové intolerance jsou často běžnou populací přehlíženy, často kvůli skutečnosti, že nemají tendenci vyvolat příznaky tak rychle, jako by to měla potravinová alergie. Trávicí systém však může mít potíže s trávením určitých druhů potravin, které se mohou postupně hromadit a způsobit, že člověk pociťuje nepříjemné příznaky. Prvním krokem k léčbě takových příznaků by bylo zjistit, které jídlo není trávicí systém schopen správně strávit, a poté takové potraviny odstranit z jídelníčku člověka. Biorezonanční terapie SENSITIV IMAGO je extrémně užitečná při určování potravinových intolerancí pomocí elektromagnetických vln k testování reakce těla na určité typy potravin, včetně těch, které jsou u běžné populace nejčastěji hůře stravitelné.